Team

Het team van Wereldlichtjesdag Katwijk bestaat uit zes personen. We stellen onszelf graag aan u voor:

Ik ben Mirjam Hazenoot, moeder van vier kinderen en fotografe bij Stichting Make a Memory. Dat ik onderdeel mag uitmaken van zoiets groots, van zo’n intiem moment, dat vind ik mooi en dat ik de ouders een blijvende herinnering kan en mag geven. Ik draag mijn  steentje bij voor Wereldlichtjesdag Katwijk omdat ik in mijn reportages zie hoe belangrijk  het is dat namen genoemd worden en genoemd blijven worden.

Ik ben Areen van der Plas, moeder van twee kinderen en oma van drie kleinkinderen. Als je kind sterft staat alles stil. Niets is zo tegennatuurlijk als het moeten loslaten van je kind, hoe klein of groot dat kind ook is. Van een kind hoor je geen afscheid te moeten nemen. Ik heb, als begrafenisondernemer van Barbara Uitvaartverzorging, ervaren dat het overlijden van een kind heel diep ingrijpt in het leven van ouders, broertjes, zusjes en van familie en vrienden. Daarom werk ik mee in dit team: wij noemen de namen één voor één om nooit te vergeten!

Ik ben Saskia Vooijs, ik woon in het prachtige Katwijk aan Zee, en we hebben een zoon van 10 jaar. Kinderen krijgen of hebben is niet voor iedereen een vanzelfsprekendheid, dat heb ik persoonlijk ondervonden en in mijn directe omgeving ervaren. Daarom vind ik het fijn dat ik mij mag inzetten voor Wereldlichtjesdag Katwijk, om al die kindjes die zo gewenst waren en zo gemist worden te kunnen herdenken.

Ik ben Marion de Mooij, ik woon in Rijnsburg. Ik herdenk mijn broertje Cornelis de  Mooij, die 2 jaar voor mij geboren is, maar na een dag is overleden. Een tijd waarin hier nog niet over gesproken werd. Zijn naam wil ik noemen samen met alle andere kinderen die niet meer bij  ons, maar wel in onze gedachten en ons hart zijn.

Ik ben Michel van der Bent. Als vader van vijf kinderen en eigenaar van een uitvaartonderneming vind ik het zeer belangrijk dat er stilgestaan wordt bij het overlijden van kinderen. Niet alleen op het moment zelf, maar ook in de periode daarna. Het verlies en gemis gaan namelijk nooit weg. Het samen met anderen organiseren van Wereldlichtjesdag is één manier om daar vorm aan te kunnen geven.

Esther Kuijt (informatie en foto volgen nog).
Op de foto staan ook Rendi en Miranda. Zij hebben zich een tijd ingezet voor Wereldlichtjesdag Katwijk, maar hebben, helaas voor ons, besloten daarmee te stoppen.